Párolt busafilé rozé boros krémmártással

Párolt busafilé rozé boros krémmártással
Hozzávalók: 
80 dkg busafilé, 1 fej vöröshagyma, 2 dl rozé bor, 5 dkg vaj, 80 dkg burgonya, 2 dl tejszín, só, fehérbors, 1 csokor petrezselyem zöld
A busa filét 15dkg-os szeletekre vágjuk, besózzuk, fehérborssal meghintjük, állni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és 0,5l vízből, a rozé bor feléből, a fűszerekkel egy pároló levet készítünk, és az előkészített halat megpároljuk, ca 20 perc. A busaszeleteket lecsöpögtetjük, a levet leszűrjük, tűzön besűrítjük, miközben tejszínnel dúsítjuk és a sűrűségét a rozé borral beállítjuk. A párolt halra merjük a mártást, petrezselymes hordó alakúra faragott burgonyával tálaljuk.